На Прикарпатті судитимуть організаторів «конвертаційного центру»

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури області направили до суду обвинувальний акт стосовно двох співучасників (організатора та пособника), що упродовж 2016-2018 років легалізували (відмивали) доходи в особливо великих розмірах внаслідок діяльності «конвертаційного центру», яку припинено працівниками податкової міліції у травні 2018 року.

«Організатором надавались послуги із мінімізації податків підприємствам реального сектору економіки різних регіонів України шляхом оформлення безтоварних операцій від імені фіктивних суб’єктів господарювання. Загальний обсяг обороту «конвертаційного центру» становив понад 29 млн. гривень», - йдеться у повідомленні ДФС в Івано-Франківській області.

Читайте також: Жителька Долини віддала «телефонним шахраям» 5 тисяч гривень

Крім цього, організатор «конвертаційного центру» для прикриття незаконної діяльності створив благодійну організацію та кредитну спілку, які мав намір використовувати у злочинній діяльності для вчинення легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, однак довести свій задум до кінця не зумів.

Під час розслідування накладено арешт на вилучені в організатора «конвертаційного центру» готівкові кошти та майно підозрюваних в сумі 3 млн. грн.

Наразі слідством учасникам групи інкриміновано вчинення фіктивного підприємництва та легалізації (відмивання) доходів, за що їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.