Медики поскаржились Марцінківу на низькі зарплати

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зустрівся з педіатрами міста, які невдоволені низькою зарплатою. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Лікарі не вдоволені зарплатою, яку отримали за січень. Справа в тім, що Національна служба здоров’я України (НСЗУ), згідно з медичною реформою, відтепер нараховує оплату виключно за кількістю декларацій. Коли восени всі поліклініки, разом з педіатричними відділеннями, об’єднались в єдиний Центр первинної медичної допомоги, то лікарям треба було перереєструвати свої декларації. Хтось в силу обставин цього зробити не зміг. В той час, як терапевтам та сімейним лікарям усі декларації НСЗУ перерахувала автоматично, і свої зарплати вони отримали в повному обсязі. А от педіатри стали заручниками ситуації та реформи…», - написав Руслан Марцінків.

Читайте також: Марцінків: ОТГ навколо міста повинні платити за школи, садки і лікарні

За словами Марцінківа, місто не може втручатися у порядок нарахування зарплат.

«Якщо раніше ми з міського бюджету компенсували недостачу по зарплаті медиків (у 2018 – це майже 100 млн. грн.), то тепер уряд чітко розділив обов’язки: місто займається матеріальною базою, а НСЗУ – зарплатою. Однак будемо вирішувати ситуацію, аби всі отримали гідну оплату праці», - йдеться у повідомленні.