«Карпатнафтохім» сплатив до бюджету Калуша 120 мільйонів гривень

Завдяки повноцінній роботі виробництв «Карпатнафтохіму» відрахування в бюджет Калуша зросли в 2018 році на 36,2 млн гривень порівняно з попереднім роком і в цілому склали 76 млн гривень. Всього ж у міський бюджет підприємство сплатило в 2018 році у виді податків та обов’язкових платежів майже 120 млн гривень. Про це повідомили у прес-службі компанії.

За словами заступника генерального директора ТОВ «Карпатнафтохім» Яреми Рудика, в цілому за підсумками 2018 року в цехах підприємства вироблено 673,6 тисячі тонн товарної продукції, що на 232 відсотка більше, ніж в попередньому році, коли основні виробництва до червня ще простоювали. Найбільше в цей період виробили поліхлорвінілової смоли суспензійної (ПВХ-С), поліетилену, які є основними видами продукції підприємства, а також каустичної соди та фракцій.

У Калуші побудують нове хімічне виробництво

«Але найпереконливішим аргументом важливості відновлення виробничо-господарської діяльності підприємства є ті суми податків та обов’язкових платежів, які сплатило підприємство в 2018 році. Найбільш суттєво порівняно з попереднім роком зросли суми відрахувань на соціальні потреби, заробітну плату працюючим й інше», - зазначив Я.Рудик.

Не менш суттєвим є внесок «Карпатнафтохіму» і в державний бюджет, куди сплачуються кошти за користування водою, акцизний податок, військовий і екологічний збір, ввізне мито та інші податки і збори.