Юрій Дерев’янко йде в президенти

У Києві відбувся позачерговий з'їзд політичної партії «Воля».

На з'їзді розглянули питання про висунення кандидата на посаду президента України на чергових президентський виборах, запланованих на 31 березня.

Партія «Воля» висунула Юрія Дерев'янка кандидатом у Президенти України.

Прикарпатця Михайла Ільницького висунули кандидатом у президенти

Юрій Богданович Дерев'янко (* 7 травня 1973, м. Надвірна, Івано-Франківська область, Українська РСР) — український політик, підприємець і меценат, народний депутат України VII та VIII скликань. В 2010—2012 був депутатом Івано-Франківської обласної ради. Член Ради партії «Воля».

Біографія

Народився 7 травня 1973 року в місті Надвірна Івано-Франківської області. Батько Юрія працював інженером, а мати — вчителькою. У 1990 році закінчив Надвірнянську середню школу № 1. У тому ж році вступав до Київський інститут народного господарства ім. Коротченка, однак, отримавши четвірку з математики на вступних іспитах, не зміг вступити. Після цього повернувся до рідного міста й згодом влаштувався на роботу у кар'єр в селі Пасічна. Потім пішов працювати експедитором в Надвірдянський районний відділ статистики. Паралельно займався математикою, готуючись до нової спроби вступити в інститут. В 1991-у Юрій здав математику на відмінно й став студентом вишу, який наступного року був перейменований на Київський економічний університет.

Паралельно з навчанням, Дерев'янко працював. Його перше місце роботи в Києві — нічний охоронець офісного приміщення. На фоні розпаду Радянського Союзу та розбудови ринкової економіки в Україні, студент-першокурсник почав займатися підприємницькою діяльністю.

Навчаючись на другому курсі, в період 1992—1993 років, Дерев'янко, разом зі своїми однокурсниками, створив першу власну компанію. В 1996-у Юрій закінчив університет й отримав диплом магістра за спеціальністю «Облік та аудит» (програма — облік та аудит в банках). Завершуючи навчання, Юрій та його партнери по бізнесу уже володіли декількома компаніями, які працювали в різних сферах діяльності: торгівля ліками, поліграфія та торгівля, зокрема, металом. Однак більшість із них, окрім «Фарматека» та «Енергокоплекта», закрилися, пропрацювавши 4-5 років.

Після завершення навчання, молодий підприємець зі своїми партнерами взяв участь у масовій приватизації підприємств, яка відбувалася в Україні протягом середини-початку 1990-х років. При цьому, приватизацію проводили шляхом купівлі приватизаційних майнових сертифікатів.

Юрій розпочав свою політичну діяльність напередодні виборів до Верховної ради, які мали відбутися у березні 2006-го. У 2010 році був обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради як мажоритарний кандидат від партії «Фронт змін».

У 2012 році, на виборах до Верховної Ради був обраний народним депутатом по мажоритарному виборчому округу №87.

На позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014 року Юрій Дерев'янко вирішив йти на вибори як кандидат від «Волі» по 87-у мажоритарному округу, який він представляв у Раді VII скликання. В ході виборів Дерев'янко здобув перемогу, набравши 69,7% відсотка голосів виборців.

24 грудня 2018 - під час Форуму команди Дерев'янка у Києві за участі 450 представників зі 100 міст України Юрій Дерев'янко заявив про вихід із політичного партнерства з Михайлом Саакашвілі. 19 обласних команд РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі та 90% депутатів місцевих рад підтримали таке рішення політика і прийняли рішення продовжити політичну діяльність у партії "ВОЛЯ".

Особисте життя

Юрій Дерев'янко має дружину Анастасію та чотирьох дітей: дочку та трьох синів.