На Косівщині посадовці відвідали 100-річну ювілярку

20 січня голова Косівської райдержадміністрації Віталій Кічеряк та Розтоківський сільський голова Євген Данищук привітали з 100 річним ювілеєм жительку села Розтоки Саборик Марію Юріївну. Про це повідомили в Косівській РДА.

Прожиті роки Марії Юріївни можуть слугувати прикладом жертовного служіння народові та своїй землі. Марія Юріївна пережила Другу світову війну, голодомор, брала активну участь в обороні села. Все своє життя пані Марія пропрацювала в колгоспі рідного села. Переживши за своє життя безліч подій , витримавши удари долі, сьогодні Марія Юріївна – це енергійна людина, котра з оптимізмом дивиться на життєву дорогу, сміється, з гумором розповідає історії з життя та готова ще не раз заспівати і потанцювати, як робила це в молоді роки. Вона мати п’ятьох дітей, має шість онуків та дев’ять правнуків. Також Марії Саборик присвоєно почесне звання «Мати-Героїня».

«Все своє життя, Маріє Юріївно, Ви були на бистрині життя, не шукаючи легких шляхів, керуючись почуттям любові до людей, пережили багато незгод та життєвих випробувань. Велике спасибі і уклін Вам за це ! З нагоди Вашого ювілею хочу побажати Вам міцного здоров’я, наснаги, родинного тепла, радості й добра, завжди позитивного настрою та гармонії з навколишнім світом. Нехай Господь благословить Вас великими милостями і дарує ще многая і благая літа», - зазначив В.Кічеряк.

Після привітань вся родина зібралася за святковим столом. Марія Юріївна подякувала всім присутнім за вітання, щедрі подарунки і додала: «Я прожила багато років, багато бачила та найголовніше про що я молю Всевишнього, щоб послав нашій Україні мир, спокій, благополуччя і всім людям здоров’я, здоров’я, здоров’я!».