Марцінків: п’ять приміських сіл мають лишатись з містом

В Івано-Франківську відбулись збори щодо створення Вовчинецької ОТГ. міський голова Руслан Марцінків вважає, що вихід с.Вовчинця з Івано-Франківської міської ради створить чимало проблем для його жителів. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Зараз перед громадою села Вовчинця стоїть вибір: залишитись з містом чи від'єднатись. Адже вже завтра о 10:30 в будинку культури сільська рада збирає громадські слухання щодо створення Вовчинецької ОТГ.

Чимало людей бачить своє майбутнє лише в складі Франківська. І це очевидно! Бо ті переваги, які дає місто - якісна освіта, медицина, адміністративні, транспортні та інші послуги - не викликають жодних сумнівів.

Щоб почути думку громади, сьогодні скликали збори в ЗОШ 25. Я радий, що багато підтримує мою позицію: село має лишитись з містом!

Це люди різного віку: молодь, чиї діти втратять можливість навчатись в міських школах і садках; пенсіонери, які після від'єднання не зможуть безкоштовного їздити в громадському транспорті й лікуватись в місті; усі, хто стурбований низкою важливих питань. Не випадково, адже від'єднання села від міста потягне за собою вервицю змін, до яких люди не готові.

Ті виклики, які зараз стоять перед нашим містом в часі децентралізації, безумовно спрямовані на пошук населених пунктів, що в перспективі увійшли б до Івано-Франківської ОТГ. Та зараз завдання #1 - зберегти Вовчинець, Крихівці, Угорники, Микитинці, Хриплин як окремі адміністративні одиниці в складі Івано-Франківської міської ради. І тут моя позиція принципова - 5 приміських сіл мають лишатись з містом!», - написав Р.Марцінків.