Калуська влада просить уряд встановити ретранслятор на телевізійну вежу

Калуська міська рада та комунальне підприємство Державна студія «Калуське міське телебачення» звернулися до Прем’єр-міністра України та Голови Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення з проханням встановити додатковий ретранслятор на телевізійній вежі по вул. Височанка, 34А.

«У зв’язку із неодноразовими зверненнями громадян міста до міського голови та заступників міського голови щодо підключення міста Калуш до мережі цифрового ефірного телебачення, встановлення станції з передавальними антенами, управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради повідомляє, що покриття цифрового телебачення на більшості території міста Калуша відсутнє, оскільки транслятори цифрового сигналу DVB-T2 знаходяться достатньо далеко, а саме у м. Івано-Франківську та м. Долині», - йдеться у повідомленні Калуської міської ради.

У відповіді зазначено, що розглядається можливість встановлення додаткових передавачів, в тому числі і в м. Калуші.

На даний час є можливість переглядати місцеві канали та телеканал UA-Перший, в аналоговому сигналі, направивши антену в сторону вежі по вул. Височанка, 34А.