У Верховині відбувся фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

З 12 по 14 січня 2019 року на Верховинщині проходив перший Всеукраїнський з’їзд волонтерів і учасників АТО/ООС та музичний фестиваль «Пісні, народжені в АТО». Про це повідомили у прес-службі Верховинської РДА

Відбувався захід на ЛОК «Верховина», в селищі Верховині.

Організацією заходу займались ГО «Івано-Франківська спілка ветеранів АТО». Співорганізатори – Івано – Франківська обласна державна адміністрація, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації; Верховинська районна державна адміністрація.

За словами організаторів, «Перший Всеукраїнський з’їзд волонтерів та учасників АТО/ООС має на меті молодіжне національно патріотичне виховання, об’єднання регіонів України на національних культурних традиціях».

На вищезазначений захід, окрім Прикарпаття завітали гості із різноманітних куточків України – Київщини, Вінниччини, Запоріжжя, Дніпра, Луганщини, Рівненщини, Хмельниччини та ін.

Перший Всеукраїнський з’їзд волонтерів і учасників АТО/ООС та музичний фестиваль «Пісні, народжені в АТО» відкрили відомі українські гурти "Мотор’ролла" і "КораЛЛі", які подарували гостям свята чудовий настрій та безліч позитивних емоцій.

Під час проходження першого Всеукраїнський з’їзду волонтерів і учасників АТО/ООС гості Верховинщини мали змогу поближче познайомитись із багатою етнокультурою гуцульського краю, помилуватися прекрасними пейзажами Карпатських гір, відчути гостинність гуцульських жителів, посмакувати страви гуцульської кухні, покататися на конях гуцульської породи, почути чарівні гуцульські мелодії у виконанні капели троїстих музик «Гуцули» (керівник – Заслужений працівник культури Микола Ілюк), заколядувати разом із вертепом та колядницькою партією присілка Підмагора селища Верховина.

Зокрема, усім охочим вдалось відвідати музей гуцульського побуту та мистецтва «У трембітаря», музеї «Хата – стая» (сироварня) та музеї «Тіні забутих предків». У с. Криворівні гості гуцульського краю відвідали музей-садибу «Михайла Грушевського», музей «Хата Гражда», етнографічний музей «Старожитностей Гуцульщини», а також побували в церкві «Різдва Пресвятої Богородиці» с. Криворівня та поспілкувалися із настоятилем храму, о. Іваном Рибаруком.

14 січня 2019 року перший Всеукраїнський з’їзд волонтерів і учасників АТО/ООС офіційно завершився музичним фестивалем під назвою «Пісні, народжені в АТО». Авторські композиції про війну виконували волонтери та учасники АТО/ООС.

На заході також були присутні військовослужбовці, учасники АТО/ООС, волонтери, представники органів державної влади, підприємств та організацій, громадськість та молодь району.