Гладій пропонує перепоховати Леся Мартовича на Городенківщині

За участю першого заступника голови Івано-Франківської обласної ради Василя Гладія та депутата обласної ради Василя Мельничука відбулася поїздка до села Монастирок, Жовківського району Львівської області, де знаходиться могила відомого покутського письменника Леся Мартовича. Про це повідомили у прес-службі Івано-Франківської обласної ради.

Священик Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Торговиця прот. Ігор Івасютин та настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Монастирок митр. прот. Ярослав Кулинець спільно відправили молебень.

Перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій подякував мешканцям с. Монастирок за пошанування пам’яті письменника.

«Час до відзначення 150-річчя від дня народження Леся Мартовича ще є, однак треба клопотати та ініціювати пошанування письменника на державному рівні», – наголосив Василь Гладій, та закликав скоординовувати спільно зусилля для гідного вшанування річниці українського письменника.

У рамках підготовки до вшанування 150-річчя від дня народження відомого українського письменника також відбулася зустріч з головою місцевої ОТГ Петром Домініком, бібліотекарем Любов’ю Білик та завідуючою музеєм Леся Мартовича Галиною Кожушко. Земляки письменника висловили стурбованість критичним станом приміщення музею Леся Мартовича. В свою чергу Василь Гладій звернувся до голови місцевої ОТГ з пропозицією обговорити в громаді можливості перепоховання Леся Мартовича на його батьківщині в селі Торговиця Городенківського району.