Калуська РДА: Небезпеки для життя і здоров’я громади Калущини немає

13 січня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв’язку з пожежею, яка виникла 12 січня 2019 року о 21:08 год. в корпусі № 424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва етилену та поліетилену ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”. У роботі комісії взяв участь голова Калуської РДА Іван Данів. Про це повідомили в Калуській РДА

За інформацією ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”, через 4 хв. на місце події прибуло 4 підрозділи ДПРЧ-24 з охорони об‘єктів ТОВ КАРПАТНАФТОХІМ”, крім цього було задіяно 19 одиниць техніки та 105 працівників особового складу УДСН України в Івано-Франківській області, а саме: 4 відділення ДПРЧ-24 з охорони ТОВ "КАРПАТНАФТОХІМ"; ДПРЧ-6 міста Калуш; ДПРЧ-8 смт.Рожнятів; ДПРЧ-10 міста Долина; ДПРЧ-3 міста Галич; ЧСПТ АРЗ СП УДСНС в області; ДПРП смт.Войнилів та м.Бурштин; 4 відділення ЧСПТ АРЗ СП м. Івано-Франківськ; чергова зміна ОКЦ; 2 МОГ УДСНС.

Після повідомлення про дану ситуацію на місце події прибули міський голова Ігор Матвійчук, перший заступник міського голови Галина Романко та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради Ігор Головатчук.

На місці події було створено штаб пожежогасіння, який очолив начальник обласного штабу УДСНС в Івано-Франківській області Петро Василик. В склад штабу увійшли представники інженерно-технічного складу об’єкту, що дало можливість всім підрозділам працювати злагоджено і ефективно, в результаті чого о 23:47 пожежу було локалізовано.

Охорону громадського порядку та регулювання транспортного руху в напрямку виробництва забезпечували працівники поліції.

За інформацією сектору комунікації поліції області, на місці були задіяні 50 працівників поліції під керівництвом начальника ГУНП в Івано-Франківській області Володимира Голубоша. Залучені керівники районного відділу, слідчі і групи реагування патрульної поліції. Вони забезпечували охорону громадського порядку і контролювали доступ людей і транспорту до місця події.

Відомча лабораторія ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” проводила відбір та аналіз проб повітря в межах санітарно-захисної зони підприємства. Перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано. На даний час Калуська міськрайонна філія ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводить моніторинг стану повітря в санітарно-захисній зоні підприємства та в житловій зоні. Результати лабораторних досліджень будуть невідкладно повідомлятись в місцевих засобах масової інформації.

Після повідомлення про пожежу на ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ” в ЦРЛ прибули головний лікар Іван Красійчук, а також фахівці, які могли надати медичну допомогу при характерних для хімічних підприємств захворюваннях. Було забезпечено певну кількість ліжко-місць та медичних препаратів для надання медичної допомоги можливим потерпілим.

Станом на 11:00 год. 13 січня головний лікар Іван Красійчук повідомив, що жодного потерпілого з місця пожежі, а також жителів міста з певними ознаками отруєння чи опіків не поступало.

За інформацією диспетчера Калуського МРВ УДСНС в Івано-Франківській області, 13 січня о 10:44 пожежу ліквідовано. Пожежні підрозділи виїхали з місця ліквідації пожежі. Небезпеки для життя і здоров’я населення міста та району немає.