Пожежа на «Карпатнафтохім»: потерпіли лише (без)відповідальні особи…

12 годин гасили пожежу в одному з корпусів ТзОВ «Карпатнафтохім», що виникла вчора ввечері, рятувальники з Галича, Долини, Івано-Франківська, Рожнятова, Войнилова і Бурштина.

https://galychyna.if.ua/wp-content/uploads/2019/01/11-42-696x392.jpg

Як повідомив сьогодні на скликаній з цього приводу в Івано-Франківську прес-конференції перший заступник управління ДСНС в області Ігор Оксентюк, імовірна причина пожежі – розгерметизація труби з нафтопродуктами.

За його словами, у грудні на підприємстві працювала інспекція, за підсумками якої склали понад 10 протоколів і близько 80-ти приписів у тому числі й через те зокрема, що згадану установку не було обладнано автоматичною системою оповіщення про пожежу, а на момент загоряння в ній знаходилося понад 100 тонн нафтопродуктів…

«Більше десяти чоловік понесли адмінвідповідальність про недотримання пожежної безпеки. Ще близько 70 питань з того приводу має бути вирішено найближчим часом», – зазначив І. Оксентюк.

За фактом пожежі на промисловому об’єкті з таким високим ступенем ризику для людей і довкілля відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 КК (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримуватися, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого).

В. М.