У Калуші побудують нове хімічне виробництво

ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» планує побудувати установку з виробництва оксиду пропілену потужністю 2700 т/рік на вулиці Промисловій, 9 в м. Калуші.

Будівництво установки планується на території ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» в межах орендованої земельної ділянки, на площі близько 1500 кв. метрів.

Установка виробництва оксиду пропілену розміщуватиметься на ділянці демонтованих корпусів відділення сірки (корпус № 449).

Склад перекису водню передбачається розмістити на незабудованій ділянці, на північ від демонтованих корпусів відділення сірки, поряд з існуючим складом їдкого натру та існуючих внутрішніх залізничних колій ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ».

Естакаду зливу перекису водню з залізничних цистерн передбачено збудувати на існуючій внутрішньозаводській тупиковій гілці ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» в безпосередній близькості до проектованого складу перекису водню та неподалік від існуючого складу їдкого натру.

Склад оксиду пропілену передбачено розмістити на незабудованій території ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» поблизу існуючого складу ЛЗР корпус № 430-А.

Відвантаження оксиду пропілену в залізничні цистерни заплановано організувати на існуючій відвантажувальній естакаді корпус № 430-В.

Проектом передбачено влаштування підземних резервуарів в межах установки виробництва оксиду пропілену, складу перекису водню, складу оксиду пропілену.

Зона впливу від діяльності запроектованого об’єкту не розповсюджується за межі Калуського району Івано-Франківської області.