У поліції заявляють про зменшення кількості небезпечних злочинів

Начальник поліцейських Івано-Франківщини Володимир Голубош прозвітував перед засобами масової інформації про результати роботи поліції області у 2018 році.

Начальник ГУНП в Івано-Франківській області зауважив, що кожного року збільшується кількість звернень до поліції, як про злочини так і про інші події некримінального характеру. Зокрема у 2018 році до органів поліції області надійшло понад 134 тисячі заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, що у двічі більше ніж було ще 5 років тому. Ці 134 тисячі заяв та повідомлень не лише кримінальні правопорушення, бо люди звертаються з різних причин, але це свідчить про довіру громадян до поліції.

Загалом за 12 місяців 2018 року зареєстровано 7 тисяч 207 кримінальних правопорушень, що на 755 менше ніж за 12 місяців 2017 року.

У результаті здійснення комплексу превентивних заходів досягнуто зменшення кількості таких небезпечних злочинів, як навмисних вбивств (18 проти 25), розбоїв (10 проти 24) та вимагань (5 проти 9). Також, менше скоєно незаконних заволодінь транспортними засобами (80 проти 86), у тому числі автомобілями (52 проти 54).

Впродовж минулого року розкрито понад 4 тисячі кримінальних правопорушень, з яких: 18 навмисних убивств; 36 тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі 15, що спричинили смерть потерпілого; 9 зґвалтувань; 1 тисяча 305 крадіжок; 132 грабежі; 16 розбоїв; 5 вимагань; 146 шахрайств; 43 незаконних заволодіння транспортними засобами, у т.ч. 28 – автомобілями.

Після звіту учасники зустрічі перейшли до спілкування у форматі «питання-відповідь». Зокрема журналісти запитували Володимира Голубоша за ті події, які відбулися в області у 2018 році і набули резонансного характеру. Йшлося і про вбивство на вул. Хотинській, у якому зловмисників поліцейські розшукують і відпрацьовують різні версії. Крім того, зауважив, що завершується досудове розслідування щодо злочинної групи, яка під приводом лікування від алкоголізму та наркозалежності утримувала в неволі людей. Запитували представники преси і те, скількох поліцейських звільнили з лав поліції. Начальник проінформував, що 4 осіб звільнено за порушення, а решту – за власним бажанням.

За матеріалами Сектору комунікації поліції Івано-Франківщини