В Івано-Франківський перинатальний центр привезли нове обладнання

Івано-Франківський міський перинатальний центр поповнився цінним обладнанням для новонароджених.

У листопаді до блоку інтенсивної терапії відділення новонароджених дітей прибуло сучасне обладнання, яке допомагає спостерігати за станом мозку та ураженнями немовлят. Зараз повністю укомплектували відділення. Як запевнила завідувачка відділення інтенсивної терапії для новонароджених Любов Гаркот, тепер Івано-Франківськ входить у четвірку обласних центрів, де присутнє таке устаткування.

«Це надзвичайно важливо, що нам закупили найновіше і високоспеціалізоване обладнання. Воно дозволить спостерігати за станом мозку дитини, щоб зрозуміти, чи в немовля є судоми, чи мозок активний. Так лікар може впевненіше надавати комплексну невідкладну терапію при складних діагнозах при складних ураженнях ЦНС. Як результат – зменшення інвалідності, якісніша терапія. У випадках з новонародженими важливо надати допомогу в першу добу життя, бо потім буде запізно. А така допомога неможлива без належної діагностики», – розповіла пані Любов.

Окрім нового обладнання для немовлят, в міському перинатальному відбуваються й інші якісні зміни. Приміром, нові ліжка закупили і в відділення інтенсивної терапії для породіль. Загалом, за словами головного лікаря центру Сергія Стефанка, закупили понад 30 дитячих ліжечок, пеленальні столики. Паралельно триває ремонт на 3-му поверсі, невдовзі розпочнеться реконструкція приміщень на 5-му поверсі з облаштування реанімаційного відділення для дорослих. На часі заміна близько 100 вікон та двох десятків дверей. У процесі – ремонти санвузлів, системи опалення, заміна освітлення тощо.

«Зміни є, але хотілося б кращого темпу і більшого обсягу робіт. Я постійно акцентую увагу на двох речах: ремонт закладів охорони здоров’я та закупівля обладнання. Це все має систематично відбуватись в Івано-Франківська. Бо гарні спеціалісти в нас є й важливо забезпечити їх сучасним обладанням», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.