Пробне тестування – як репетиця «бойового» ЗНО

Ольга МОНЧУК.

На сайті Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти (www.test.if.ua) стартувала реєстрація на пробне ЗНО. Зареєструватися можна з 8 по 31 січня 2019 року, а пробне тестування буде 16 та 23 березня. Вартість одного тесту для осіб, котрі складатимуть його в Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській та Чернівецькій областях, – 138 грн.

За словами освітніх фахівців, пробне тестування є важливою складовою підготовки до успішного складання «бойового» ЗНО і його генеральною репетицією. Адже дарує вступникам унікальну можливість побачити процес ЗНО зсередини, відчути атмосферу іспиту, попрацювати з бланками відповідей, перевірити свою готовність до складання незалежного оцінювання з того чи іншого предмету, зрозуміти свої сильні та слабкі сторони, а також порівняти силу своїх знань з рівнем знань інших учасників пробного тесту.

– У зоні обслуговування Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО) «бойове» ЗНО обходиться без процедурних ексцесів ще й тому, що практично кожен другий учасник і організатор проходять цю репетицію в умовах наближених до «бойових», набувши чи відтворивши неоціненний досвід участі у процедурах незалежного оцінювання, – коментує директор ІФРЦОЯО Богдан Томенчук. – Такого досвіду не запропонують ніде більше, крім як на пунктах пробного тестування. Тому – успіху всім! І пам’ятайте, що ми не ставимо собі завдання когось на чомусь підловити, навпаки, хочемо всім створити найкомфортніші умови для прояву своїх знань та вмінь…

У 2019 році пробне ЗНО з української мови і літератури пройде 16 березня, з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з іноземних мов (англійської, іспанської, німецької та французької) – 23 березня. У день проведення іспиту кожен зареєстрований учасник може пройти тест з одного навчального предмета.