В Івано-Франківську започаткували конкурс романів у стилі фентезі

Завдяки конкурсу фентезі історій та фестивалю «Брама» Івано-Франківськ стає центром фентезійної літератури, куди вже два роки поспіль приїжджають поціновувачі і творці цього літературного жанру. Організатори події вирішили розширити її межі та паралельно з конкурсом фентезійних історій оголосили конкурс романів.

На перший конкурс фентезійних романів «Брама-2019» з 1 грудня 2018 року до 1 червня 2019-го приймають твори обсягом від 55 000 слів і більше. Організатори рекомендують авторам вміститися в межах 55 000 – 79 999 слів. До конкурсу допускаються твори написані українською мовою у жанрі підліткове фентезі, розраховане на читацьку аудиторію 12-18 років. Географія походження чи проживання автора не має значення. До розгляду не беруться уже видані романи, а також твори, які були опубліковані в періодиці чи інтернеті. Допускаються лише публікації уривків, не більше 1 000 слів з усього роману. Надсилати твори потрібно на електронну адресу big2019@bramafantasy.in.

Склад журі, традиційно, - таємниця під сімома замками. А от очолює журі конкурсу фентезійних романів «Брама» письменниця Дара Корній. Роман, який переможе, надрукують у великому українському видавництві.

Надія ГОНСЬКА.