За незаконну рубку дерев оштрафували на мільйон

Господарський суд Івано-Франківської області своїм рішенням від 18.10.2018 р. задовольнив позов Державної екологічної інспекції в області до Державного підприємства «Делятинське лісове господарство» про відшкодування шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення норм лісового законодавства в розмірі 1 161 956,50 грн.

За незаконну рубку дерев оштрафували на мільйон

Про це повідомляє прес-служба Господарського суду Івано-Франківської області. При розгляді справи судом встановлено, що позивач здійснив планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території лісового фонду, який знаходиться в постійному користуванні ДП «Делятинське лісове господарство». За наслідками проведеної перевірки виявлено низку порушень, зокрема проведену незаконну рубку лісу.

Згідно зі ст.107 Лісового кодексу України, підприємства, установи, організації і громадяни зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.

Детальніше з текстом рішення суду у справі № 909/1170/16 від 18.10.2018 р. можна ознайомитися за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/77363756