Суд захистив право інтелектуальної власності на бренд «New-York-Street-Ріzzа»

Господарський суд Івано-Франківської області своїм рішенням від 11 жовтня ц. р. задовольнив позовні вимоги ТОВ «Нью-Йорк Франшиза» до фізичної особи – підприємця Волошанського В. Ю. про захист права інтелектуальної власності на знак для товарів і послуг та стягнення заборгованості і штрафних санкцій в сумі 134 717,75 грн. Про це повідомляє прес-служба Господарського суду Івано-Франківської області.

Підприємця зобов’язано не здійснювати будь-яке використання знаку для товарів і послуг торгової марки

«New-York-Street-Ріzzа у господарській діяльності без дозволу ТОВ "Нью-Йорк Франшиза», зняти вивіски і рекламу, на яких використовується торгова марка, припинити використання основного асортименту товарів, обладнання, уніформи, посуду, що використовується відповідачем у його господарській діяльності під брендом торгової марки, та привести приміщення до такого стану, щоб споживач не асоціював це приміщення з франчайзинговою мережею «New-York-Street-Pizza».

Судом встановлено, що внаслідок неналежного виконання умов договору комерційної концесії (франчайзингу) підприємець з травня 2017 року не надавав звіти про щомісячний валовий дохід, не здійснював сплату роялті, а також не виконав письмових вимог позивача сплатити борг та не дотримався умов порядку припинення договору та його наслідків. Враховуючи вищезазначені обставини, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог та визнання їх такими що підлягають задоволенню.

Детальніше з текстом рішення суду у справі №909/607/18 від 11.10.2018 р. можна ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/77183012