Листопадовий зрив постав у тестах та інтелектуальних іграх

Книговидавничі проекти

Вийшов друком збірник тестових завдань та інтелектуальних ігор «Листопадовий зрив». Це вже третій посібник тестів, який видали в рамках книговидавничого проекту «Перший рукопис», засновниками якого є Богдан Томенчук, Ольга Бабій, Микола Палій, Ростислав Держипільський, Ольга Деркачова. Першу книжку присвятили життю та творчості Івана Франка, другий – непростій біографії Василя Стуса.

Збірник «Листопадовий зрив», в якому епізоди історії постають в тестових завданнях та інтелектуальних іграх, приурочили до 100-ї річниці ЗУНР. Упорядником видання став завідувач відділу суспільних дисциплін лабораторії суспільно-філологічних дисциплін Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Валерій Островський. «Ідея народилася ще два роки тому і дуже доречно, в полі зору «Першого рукопису» з’явилися напрацювання Валерія Островського, - коментує директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук. - Ідея переслідувалася одна – білборди вицвітають, а книжка легендована в дитяче середовище, то реальний стрибок у майбутнє, реальна робота на виріст».

Посібники розповсюдять по школах області. За словами Богдана Томенчука, збірник тестів стане чудовим доповненням на уроках історії України в школах та в позакласній роботі. «Учителю залишиться додати своє вміння організовувати навчання не тільки від букви до букви, а й від смислу до смислу», - наголосив Б. Томенчук.

Ольга МОНЧУК.