Керівники трьох галицьких областей вирішили побудувати пам’ятник «Чортківська офензива»

1 листопада, в рамках відзначення 100-річчя з дня створення Західноукраїнської Народної Республіки та Листопадового чину у Львові керівники Івано-Франківщини, Львівщини та Тернопільщини підписали меморандум щодо спорудження пам’ятника з нагоди 100-річчя наступальної військової операції УГА «Чортківська офензива».

Участь в заході взяв перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

«Чортківська офензива» - це історія столітньої пам'яті, відданості та служінню державі. Це історія, яка сьогодні підкреслює міць нашої державності», - зазначив високопосадовець.

Своєю чергою очільник Прикарпаття розповів про зародження ідеї створення цього меморіалу.

«Сьогоднішній захід став ще однією складовою процесу збереження пам’яті про подвиги відомих українців, спільної боротьби за становлення української державності на території Західної України», - зазначив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук.

Після підписання меморандуму в Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької Олег Гончарук з дружиною Людмилою відвідали мистецький проект «Історія сили. Музичний літопис ЗУНР». Долучився до перегляду і Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

За матеріалами прес-служби Івано-Франківської ОДА