Жителя Коломийського району, котрий порізав односельчанина, на 5 років відправили за грати

Кримінал

Ця подія сталася у березні ц. р. У продуктовому магазині одного з сіл Коломийського району 31-річний місцевий житель, зчепившись з односельчанином, наніс йому кілька ударів ножем, який мав при собі, в життєво важливі ділянки тіла. Потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. На щастя, медикам вдалося врятувати його життя. Нещодавно, як повідомила прес-служба обласної прокуратури, Коломийський міськрайонний суд в першій інстанції розглянув це кримінальне провадження, порушене за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство) та за ч. 1 ст. 121 ККУ – (умисне тяжке тілесне ушкодження) і постановив вирок, згідно з яким зловмисникові доведеться 5 років провести в місцях позбавлення волі.

Тим часом до Івано-Франківського міського суду відправлене ще одне кримінальне провадження, де також фігурує ніж. Це був доволі резонансний випадок, тож коротко нагадаємо про те, що трапилося. В серпні до Івано-Франківська приїхали зі Львівщини батько з сином. Вони мали намір відпочити у Верховинському районі. А що приїхали пізно ввечері, то в очікуванні вранішнього автобуса коротали ніч на залізничному вокзалі. В якийсь момент син вийшов з вокзалу і став на сходах. Там перебував якийсь підліток, котрий поводив себе явно неадекватно. Молодий чоловік зробив йому зауваження, на що хлопчина раптом витягнув з кишені штанів ножа і вдарив потерпілого в шию. На місце події миттєво прибула поліція. Потерпілому вчасно надали медичну допомогу, а правоохоронці швидко розшукали зловмисника.

Як ми писали, розповідаючи про цей випадок, підліток був з неблагополучної сім’ї, відрізнявся агресивною, некерованою поведінкою і давно перебував на обліку у правоохоронців. Враховуючи, що він вже досягнув віку, з якого настає кримінальна відповідальність, має усі шанси опинитися за гратами. Адже санкції статті 296, ч. 4, Кримінального кодексу України, яку йому інкримінують, передбачають позбавлення волі від трьох і більше років.

Ярема СРІБНАК.