Скоїти «теракт» в Івано-Франківську «диверсантам» не дали

За «легендою» до Івано-Франківська прибула група озброєних «диверсантів», котра планує здійснити теракт на одному зі стратегічних об’єктів міста. Щоправда, нашим спецслужбам вдалося встановити прикмети «терористів». Це чоловіки віком від 27 до 33 років, спортивної статури, зростом близько 180 см. При собі можуть мати валізи незвичної форми, великі наплічники. Можуть пересуватися групами по двоє-троє осіб, також мають автомобіль, щоправда, його марка наразі не відома.

Крім того, є дані, що у «диверсантів» є спільники, котрі допоможуть їм обрати об’єкт для теракту, провести розвідку та передадуть засоби ураження.

Для швидшого виявлення цих осіб СБУ просить жителів обласного центру, які помітили прибуття підозрілих осіб до міста, їх пересування чи перебування в районі військових частин, об’єктів критичної інфраструктури, місцях масового перебування людей, повідомити прес-службу за телефоном: (0342) 52-22-95. Також просять з розумінням поставитися до перевірок документів та транспортних засобів. Хоча це, як повідомила прес-служба УСБУ в області, лише перша фаза антитерористичних навчань, котра вже кілька днів відбувається в обласному центрі, але таке тренування покликане вдосконалити механізми запобігання терактам та мінімізувати їхні наслідки.

Я. С.