Паломники з Дублян на Львівщині побували в Івано-Франківську

Представники молитовних спільнот та о. Ігор Пелехатий біля пам’ятника українським заробітчанам

У часі 125-річчя від дня народження блаженного священномученика єпископа Симеона Лукача і 45-річчя відходу за межу блаженного священномученика єпископа Івана Слезюка до міста Івано-Франківська на парохію, яка носить їх ім’я і якою опікується парох о. Ігор Пелехатий, завітали паломники з міста Дублян на Львівщині.

Світлана ВОЄВОДА, лідер молитовних спільнот «Ісус – до людства» та «Матері в молитві» церкви Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Дублян:

– До Івано-Франківська, напевно, нас привів Ісус, який нам щораз відкриває щось нове та істинне – правду. Тому що Бог там, де правда. Ми мали насолоду разом з прихожанами молитися у новозбудованому храмі під час Святої Літургії, відтак у МХЦ ім. Св. Дона Боска УГКЦ спілкуватися з о. Ігорем та представниками парохіяльної молитовної спільноти «Матері в молитві» і спільноти колишніх заробітчан Італії «Пієта» міста Івано-Франківська про ті суспільні ризики, які можуть стати наслідком чергового збурення хвилі трудової міграції та активізації процесів творення Української Автокефальної Православної церкви. Нам було тепло і по-родинному затишно, бо там, де є Ісус – там Любов та Істина.

…Учасники духовної зустрічі відвідали світлицю спільноти «Пієта», ознайомилися з матеріалами мандрівної експозиції «Наші в Італії» та помолилися біля пам’ятної стелли заробітчанам четвертої хвилі української трудової міграції.

Ігор ЛАЗОРИШИН.