Винними у сезонних пожежах і смертях стають електрообігрівачі

На Івано-Франківщині зафіксовано вже декілька нещасних випадків, пов’язаних суто із настанням холодів. Приміром, у Городенківському районі горів житловий будинок. За попередніми даними, пожежа виникла внаслідок короткого замикання при використанні електрообігрівача. Це сталося ввечері. Сусіди помітили вогонь і кинулися рятувати 83-річну власницю будинку. Проте у жінки сильно обгоріли ноги. Діагностовано термічні опіки 3-4 ступенів. Це коли все згорає фактично до кістки. У вкрай важкому стані потерпілу шпиталізували.

А в Рожнятівському районі чадним газом отруїлася 90-річна місцева жителька, котра запалила пічку для обігріву. На щастя, у жінки легка ступінь отруєння.

Ще одна пожежа зі смертельними наслідками сталася в Калуському районі. Загинув 43-річний господар будинку. Щоправда, в цьому випадку причиною трагедії, найімовірніше, є необережне поводження з вогнем під час паління. Та річ у тім, що незабаром очікується доволі серйозне похолодання. Обіцяють навіть сильні морози вже у листопаді, тож і кількість, так би мовити, «сезонних» пожеж може зрости.

І. Н.