На Тлумаччині відбувся фестиваль капусти

У селі Гарасимові Тлумацького району відбувся уже традиційний районний фестиваль капусти «Подяка Богу за врожай». У фестивалі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Микола Присяжнюк, голова районної ради Василь Двояк, депутат обласної ради Богдан Станіславський, селищний голова Обертина Віктор Хамут, громадськість села та запрошені гості.

На початку дійства присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Михайла Шемигінського, уродженця села, який загинув в зоні АТО та в його особі всіх тих, хто віддав життя за волю і незалежність України.

У пролозі відбулась урочиста передача корзини достатку. Давніми стравами та художніми виробами з капусти були оформлені столи. Після освячення дарів осені священником господині, що готували страви під акомпонемент троїстих музик, частували присутніх і співали жартівливих пісень. У концертній програмі брали участь фольклорні колективи, вокальні тріо,дуети та солісти сіл Хотимир, Яківка, Жабокруки, Гарасимів, Петрів, Олещино, Грушка, Жуків, Гавриляк, Олеша, Гончарів.

За матеріалами прес-служби Івано-Франківської ОДА