В Івано-Франківську заочно засудили жительку Херсонщини, яка співпрацює з окупантами

Івано-Франківський міський суд заочно виніс вирок жительці Херсонщини, яка вчинила умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво),збройним формуванням та окупаційній адміністрації держави-агресора.

З моменту окупації селища Веселого та села Козацького Новокаховської міської територіальної громади, тобто з 24.02.2022, громадянка України умисно вчинила дії, спрямовані на допомогу збройним формуванням держави-агресора, шляхом передачі матеріальних ресурсів та інших активів, наявних у її розпорядженні, а саме приміщень та території виноробні ПрАТ «Князя Трубецького» для розміщення особового складу російських окупаційних військ, броньованої та колісної техніки ворога.

З березня 2022 року ПрАТ «Князя Трубецького» став співпрацювати з тимчасово окупованими територіями, поставляючи туди виноробну продукцію підприємства.

26.07.2022 обвинувачена звернулась з листом № 39 до так званого «Главы ВГА Херсонской области » з пропозицією роз'яснити правові та податкові умови співробітництва з суб`єктами російської федерації, вказавши при цьому, що «завод готов предоставить российскому потребителю лучшие вина, произведенные на благодатной земле Херсонщины».

Так, 23.08.2022 обвинувачена звернулась з листом № 43 до так званого «Главы ВГА Херсонской области» з пропозицією надати їй 1600 га землі колишнього заводу «Таврія» для вирощування винограду.

Також 30.08.2022 обвинувачена неодноразово зверталась з листами до так званого військового коменданта Херсонської області з проханням надати підприємству можливість переправи продукції паромом через ріку Дніпро без черги.

«Здійснюючи господарську діяльність на тимчасово окупованій території, реалізовуючи продукцію підприємствам російської федерації, сплачуючи податки та збори до бюджету російської федерації, обвинувачена з метою заподіяння економічної та політичної шкоди Україні добровільно збирає, підготовлює та передає матеріальні ресурси та інші активи представникам держави-агресора, окупаційній адміністрації держави-агресора, сприяє встановленню контролю російської федерації над економічними процесами в Україні», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-2 КК України, та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк дванадцять років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування на строк п`ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обчислюватимуть з моменту її фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.