На Івано-Франківщині виявили сімох мігрантів з неврегульованим статусом

На Івано-Франківщині тривають цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Про це повідомили у Міграційній службі Івано-Франківської області.

У полі зору працівників міграційної служби і органів правопорядку місця та заклади можливого перебування правопорушників-іноземців, готельно-розважальні заклади, мотелі, туристичні та відпочинкові локації. З нового: перевірками охоплено виробничі об’єкти і будівельні майданчики, де працюють або можуть працювати за наймом громадяни з інших країн.

«До прикладу, в цьому році на території Калуського району працівники міграційної служби виявили факт незаконного перебування в Україні 39-річного громадянина Туреччини. Характерно, що проблеми з законом у цього іноземця мають тривалу історію. Свого часу його було зобов’язано у примусовому порядку повернутися до країни походження, але він цього не зробив. Понад те, за деякий час чоловік потрапив на лаву підсудних за звинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення. Суд постановив покарати іноземця сплатою штрафу, натомість міграційна служба у межах своєї компетенції ухвалила рішення про примусове видворення чоловіка», - йдеться у повідомленні.

В умовах, коли в країні не працюють міжнародні аеропорти, а суміжні країни неохоче дають дозвіл на транзитне перебування мігрантів, виконати цю процедуру без зволікань не є просто, проте можливо. За позовом УДМС в Івано-Франківській області суд ухвалив рішення про поміщення громадянина Туреччини терміном на 4 місяці до спеціалізованого пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ), що у Волинській області, з метою його ідентифікації ( оформлення паспорта та інших документів для перетину кордонів). Попереду ділове листування і спілкування з консульською службою Турецької Республіки.

Упродовж місяця проведення профілактичних заходів задокументовано загалом 20 порушень міграційного законодавства, вчинених іноземними громадянами, виявлено 7 іноземців з неврегульованим статусом ( нелегальних мігрантів). Щодо 5 правопорушників ухвалено рішення про примусове повернення до країн походження чи в треті країни, двох видворятимуть з України примусово.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.