Болехів підписав побратимську угоду з бельгійським Ессеном

Міста Болехів та Ессен (Бельгія) підписали меморандум про співпрацю. Подія відбулася в рамках конференції з нагоди відзначення 80-річчя Визволення Ессена, яка тривала з 18 жовтня до 20 жовтня 2024 року. Про це повідомили в Болехівській міській раді.

До делегації Болехівської територіальної громади, яка на запрошення муніципалітету Ессена прибула до Бельгії з метою встановлення побратимських відносин, увійшли міський голова Іван Яцинин та перший заступник міського голови Василь Юрочко. Підписанню меморандуму передувала довга та кропітка праця робочих груп двох міст та жительки нашого міста Христини Сметаняк, яка на даний час проживає в Ессені.

Участь у конференції, крім Болехівської громади, взяли також делегації з Чехії, Словаччини, ПАР і Німеччини. У рамках проведення заходів міський голова Іван Яцинин виступив з привітальним словом, перший заступник міського голови Василь Юрочко презентував громаду та розповів про пріоритетні напрями її розвитку.

Меморандум підписали міські голови двох міст – Іван Яцинин та Гастон Ван Тіхельт. Документ передбачає розвиток партнерських відносин у різних галузях: економіці, освіті, медицині, культурі. Метою меморандуму є поглиблення співпраці між двома містами, зокрема через обмін досвідом та пошуком можливостей для реалізації спільних проєктів, спрямованих на тіснішу співпрацю в рамках євроінтеграції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.