АМКУ виявив змову під час закупівель у Долинській міській раді

ку

22 жовтня 2024 року адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення, яким визнала наявність змови між ТОВ «Екоспецбуд» та ТОВ «Будівельна компанія «Добре» під час їх спільної підготовки та участі у відкритих торгах на виконання робіт з ремонту тротуарів, а також реконструкції існуючих очисних споруд у м. Долина, проведених КП «Комунгосп» Долинської міської ради у 2019 році.

«Відділення довело, що ТОВ «ЕКОСПЕЦБУД» та ТОВ «Будівельна компанія «ДОБРЕ» під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ оштрафувала ТОВ «ЕКОСПЕЦБУД» та ТОВ «Будівельна компанія «ДОБРЕ» на суму 204 000 гривень кожного за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.