В Івано-Франківську заочно засудили колаборантку, яка організовувала референдум на Херсонщині

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці Чернігова, яка добровільно брала участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Обвинувачена, проживаючи на тимчасово окупованій території с.Новомиколаївка Бериславського району Херсонської області, не пізніше 05.09.2022 року з метою підтримання тимчасової окупації Херсонської області військовими РФ та незаконної діяльності створених ними незаконних органів влади, надала добровільну згоду щодо її участі в організації і проведенні незаконного референдуму на території вказаного населеного пункту.

У ході проведення референдуму обвинувачена почергово заходила до будинків місцевих мешканців та пропонувала останнім прийняти участь в референдумі шляхом заповнення відповідної графи в наданих бюлетенях, які в подальшому вкидали їх у скриньку для голосування. По завершенню проведення подвірних обходів опечатані скриньки для голосування із бюлетенями всередині передала військовослужбовцям збройних сил рф, які в подальшому доставили їх до територіальної виборчої комісії.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 111-1 КК України, та призначив покарання 10 (десять) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у органах державної влади строком на 15 (п'ятнадцять) років та з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченій рахуватимуть з моменту її затримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.