Вища рада правосуддя відсторонила суддю П’ятковського

Суддю Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області П’ятковського Володимира Івановича тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

«У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення. Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя – до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати», - йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, що у 2022 році суддю викрили на отриманні неправомірної вигоди за винесення рішення у справі щодо водіння напідпитку. Водій, якого спіймали п'яним, звернувся до адвоката, той сказав, що знає суддю Володимира Пʼятковського, і він «просто такі питання не вирішує». На зустрічі суддя нібито запросив 1000 доларів за уникнення відповідальності для водія. Адвокат додав свої послуги, написавши «1200» у блокноті. Суддя хотів гроші наперед, тому засідання відкладали. Після отримання хабаря, він нібито був готовий винести рішення вже наступного дня. Згодом адвоката і суддю затримали правоохоронці.

10 січня 2023 року адвокат уклав угоду, визнавши провину та погодившись свідчити проти судді. Йому призначили 5 років умовно з іспитовим строком 3 роки.

Аби уникнути звільнення, Пʼятковський намагався піти у почесну відставку з довічним грошовим утриманням, але не вдалось.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.