На Івано-Франківщині посилено контроль за переміщенням тварин

У зв’язку із складною епізоотичною ситуацією на території України щодо інфекційних захворювань тварин та з метою забезпечення дотримання законодавства про переміщення, ідентифікацію та реєстрацію тварин (велика рогата худоба, дрібна рогата худоба (вівці, кози), свині, коні), спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській посилили відповідні заходи контролю.

«З цією метою Головним управлінням Держпродспоживслужби Прикарпаття налагоджено співпрацю з Головним управлінням Національної поліції в області та розроблено алгоритм спільних дій. Тож у власників транспортних засобів, які здійснюють перевезення сільськогосподарських тварин, перевіряють наявність супровідних документів – ветеринарного свідоцтва або ветеринарної довідки, відомості про переміщення тварин та наявності бирок і реєстраційних документів (паспортів) на тварин», - повідомили у Головному Управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Протягом тижня в області під час перевірок транспортних засобів, що перевозили тварин, виявлено 3 порушення вимог законодавства. Порушення мали місце в Косівському та Коломийському районах. На порушників складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення.

В області триває роз’яснювальна робота щодо ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин, а також вимог до їх переміщення серед населення та суб’єктів господарювання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.