У Калуші планують побудувати комплекс дитячих будинків сімейного типу

Завдяки зусиллям благодійної неурядової організації «СОС Дитячі Містечка Україна» у Калуші невдовзі планується будівництво комплексу дитячих будинків сімейного типу.

«Комплекс включатиме в себе три будинки, де проживатимуть три родини, в кожній з яких 8 дітей та батьки. Однією з обов’язкових складових проєкту є забезпечення соціального супроводу. Для цього на території комплексу буде збудовано соціальний центр, де працюватимуть кваліфіковані фахівці. Важливо, що цей центр зможуть відвідувати не лише мешканці будинків, а й дітки з цілої громади. Також буде створено простір для молоді та облаштовано укриття, необхідне в умовах сьогоднішніх викликів», - зазначив міський голова Андрій Найда.

Наразі триває процес вибору земельної ділянки, яку на орендних засадах надасть міська рада. Протягом перших 1,5 років організація «СОС Дитячі містечка Україна» буде самостійно опікуватися комплексом, залучаючи фінансову підтримку міжнародних донорів. Після завершення цього періоду проєкт буде подарований громаді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.