Правоохоронці затримали кримінального авторитета, який тероризував підприємців

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримали одного з лідерів кримінального середовища на Прикарпатті, який «віджимав» майно у місцевих мешканців.

Йдеться про 44-річного жителя Бурштина, відомого в кримінальному світі за прізвиськом «Абдула», який неодноразово притягався до відповідальності за тяжкі насильницькі злочини.

За умисне вбивство, розбій, а також заволодіння транспортними засобами чоловік провів за ґратами 13 років. Упродовж цього часу він був неофіційним лідером серед ув’язнених – так званим «смотрящим».

«СБУ задокументувала, як вийшовши з тюрми, чоловік почав завойовувати позиції серед криміналітету на волі. Зокрема, давав «авторитетні» поради про «злодійське життя» іншим представниками кримінального середовища. Він зайнявся вимаганням грошей, майна та прав на таке майно у місцевих мешканців, зокрема, підприємців. Це супроводжувалося погрозами насильством та пошкодженням майна. Служба безпеки та Нацполіція задокументували зловмисника на заволодінні авто, колекцією коштовностей і дорогих годинників, які він «віджав» у приватної підприємиці. Крім того, він намагався привласнити її квартиру та дві земельні ділянки. Зловмисник змусив свою жертву підписати документ про передачу майна, нібито з власної волі», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Під час обшуків за адресами нерухомості, що перебуває у користуванні фігуранта, СБУ та поліція вилучили:

  • елітні автомобілі, власницею яких є потерпіла;
  • дороговартісні ювелірні вироби та годинники;
  • мобільні телефони, чорнові записи, флешки.

Фігуранту оголошено про підозру у вимаганні, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

СБУ продовжує збирати доказову базу щодо інших епізодів злочинної діяльності фігуранта.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.