Адмін Вайбер-групи, який повідомляв про місця роздачі повісток, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Закарпаття, який створив Вайбер-групу для інформування про місця видачі повісток, чим перешкоджав законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Житель м.Івано-Франківська, 08.02.2023 року вирішив створити загальнодоступну тематичну інформаційну групу в месенджері Viber, для збору, консолідації і трансляції повідомлень з відомостями про місця і час проведення мобілізаційних заходів.

Обвинувачений шляхом адміністрування, організував забезпечення постійного функціонування групи, публікацію інформації в тематичній групі, наповнення контентом інформаційними повідомленнями відповідної тематики, що надало змогу залучити до її діяльності якомога більшу кількість учасників.

У період часу з 01.02.2024 року по 14.02.2024 року у вайбер-групі Повістки Снятин Косів р-н. з метою перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших воєнізованих формувань розміщено 15 інформаційних повідомлень із зазначенням конкретних місць, де співробітниками здійснювалася відповідна службова діяльність.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину у вказаному кримінальному правопорушенні визнав повністю та беззастережно, згоду на застосування узгодженого виду покарання підтримав, а угоду про визнання винуватості від 19.06.2024 року просив затвердити.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості від 19 червня 2024 року укладену між прокурором та підозрюваним.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 КК України та призначити покарання - 5 (п`ять) років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.