З Івано-Франківщини видворять декількох росіян

Наприкінці вересня і з початком жовтня працівники міграційної служби Івано-Франківської області у ході проведення в регіоні профілактичних заходів виявили низку правопорушень, за наслідками яких декількох іноземних громадян зобов’язано покинути територію України.

Зокрема, ухвалено рішення про притягнення до адміністративної відповідальності (сплата штрафу) та примусове повернення з України громадян Чеської Республіки, Королівства Марокко, Арабської Республіки Єгипет, Італійської Республіки.

«Натомість щодо громадянина рф розпочато процедуру примусового видворення. Особу, яка співмешкала з громадянкою України і час від часу вчиняла в сім’ї бешкети, наразі доправлено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців. Громадянин з російським паспортом не мав законних підстав для подальшого перебування в Україні. Подальша доля правопорушника, а також ще одного громадянина рф, який від літа утримується в спеціалізованому закладі для іноземців, – видворення на «історічєскую родіну», - повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

Загалом же в цьому році в Івано-Франківській області виявлено 58 іноземних громадян з неврегульованим статусом (нелегальних мігрантів).

Щодо 7 осіб ухвалено рішення про примусове видворення з України. Троє іноземців вже за межами України, щодо чотирьох триває процедура примусового видворення.