В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку захиснику Сергію Силкіну

На фасаді Івано-Франківського коледжу електронних приладів ІФНТУНГ відкрили та освятили анотаційну дошку захиснику Сергію Силкіну, який віддав своє життя, захищаючи Україну. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

Силкін Сергій Олександрович із початком повномасштабної війни повернувся додому із закордону та добровільно пішов до військкомату. Його приписали до 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Після навчання він вирушив на фронт у складі 8-го батальйону цієї ж бригади та опинився на Бахмутському напрямку.

У серпні 2022 року під час свого першого бою Сергій проявив героїзм — під обстрілом ворога виніс пораненого товариша з поля бою, але сам отримав контузію та частково втратив слух. За тиху й непомітну ходу побратими дали йому позивний «Ірокез». Попри поранення, він повернувся на фронт і продовжував захищати Батьківщину як Старший солдат, стрілець мотопіхотного відділення мотопіхотного взводу мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону захищав Батьківщину у складі військової частини А4267, 3 рота.

Сергій був талановитою, доброю та відданою людиною. Завжди допомагав близьким, навіть коли було важко. Він був люблячим сином і братом, а його відданість і мужність назавжди залишаться в пам'яті рідних. 17 жовтня 2022 року Сергій загинув під час виконання бойового завдання внаслідок танкового обстрілу біля села Берестового на Донеччині.

За свою відданість і героїзм Сергій був посмертно нагороджений медіа-нагородою «За відданість професії», відзнакою міського голови Івано-Франківська «За честь і звитягу», а також орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 30 квітня 2024 року йому присвоєно звання «Почесний громадянин міста Івано-Франківська».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.