В Івано-Франківську засудили бойовика, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м.Макіївки, який воював проти України у складі військ днр.

28 лютого 2022 року громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території у м. Макіївка Донецької області, будучи прихильником збройної агресії російської федерації проти України та терористичної організації «днр», у ході мобілізації добровільно вступив до незаконного збройного формування 1-го окремого батальйону територіальної оборони днр. При цьому йому присвоєно військове звання «рядовий», забезпечено військовою формою з розпізнавальними знаками, вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї.

12 жовтня 2023 року обвинувачений під час спроби проведення збройного штурму позицій Збройних Сил України був поранений та взятий у полон військовослужбовцями ЗС України.

Обвинувачений вину у вчинених злочинах визнав в повному обсязі. Пояснив суду, що у лютому 2022 року розпочалась мобілізація до лав армії рф, до них на роботу приїхав автобус і почали мобілізовувати всіх чоловіків. Він надав згоду на проходження «військової служби» у підрозділах незаконного збройного формування терористичної організації «днр», створеного російською федерацією. Отримав військове звання «рядовий», військову форму, зброю та боєприпаси. Пояснив, що він виконував обов`язки військової служби в районі населених пунктів Нью-Йорк, Попасна, отримував за це кошти, мав закріплену за собою зброю. Брав участь у бойових зіткненнях до 12.10.2023 року, був поранений та потрапив у полон. Визнає в повному обсязі всі обставини вчиненого, спосіб та час вчинених злочинів, а також погоджується із правильністю кваліфікації його дій, просить призначити мінімальне покарання.

Суд визнав обвинувачений винуватим і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.