В Івано-Франківську заочно засудили двох зрадників, які перейшли на бік росії

Івано-Франківський міський суд заочно виніс вирок двом громадянам України, які вчинили державну зраду і перейшли на бік ворога.

Уродженець Запорізької області посів посаду «председателя сельсовета с. Максима Горького» Якимівської селищної ради Мелітопольського району Запорізької області. На цій посаді ініціативно сприяв окупаційній владі у налагодженні «русского мира» у селі Максима Горького Якимівської селищної ради та виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконно створеному органі влади.

Суд визнав його винуватим та призначив йому покарання - позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з конфіскацією усього майна. Строк відбування покарання обчислюватимуть з моменту його фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Інший фігурант - уродженець м. Конотопа Сумської області. Під час проходження служби в УМВС України у Луганській області склав присягу і урочисто поклявся завжди залишатися відданим народові України. У 2014 році добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «лнр», де в подальшому і проходив службу на різних посадах. Не пізніше 27.10.2023 громадянин України був призначений на посаду працівника т.зв. «Отдела Министерства внутренних дел российской федерации «Краснолучский».

Суд визнав його винуватим та призначив покарання - позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з конфіскацією усього майна та з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на строк п`ятнадцять років. Строк відбування покарання обчислюватимуть з моменту його фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.