В Івано-Франківську засудили двох бойовиків, які воювали проти України

За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури донеччанина та луганчанина визнано винними у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Прокурори в суді довели, що після повномасштабного російського вторгнення засуджені приєдналися до складу незаконних збройних формувань та воювали проти Сил оборони України. Мешканець Донецька у лютому 2022 року добровільно вступив до т.зв. «3-го взводу 1-ї роти 1-го мотострілецького батальйону 11-го полку днр». Після військової підготовки його призначили на посаду командира відділення цього підрозділу. Він готував до боїв особовий склад, здійснював охорону штабу підрозділу та евакуацію військових, чергував на блокпостах та ремонтував військові автомобілі. Також, як «оператор-навідник БПМ-1» він виконував бойові завдання, пов’язані із захопленням території України. Бойовик приймав активну участь у боях проти підрозділів Збройних Сил України в Сєвєродонецькому районі Луганської області та Покровському районі на Донеччині. У жовтні 2023 року військовослужбовці Збройних Сил України взяли його у полон під час боїв у селі Красногорівка Очеретянської громади Покровського району», - повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

Інший засуджений – житель Луганщини, який воював у складі «7-ї мотострілковоїроти 3-го батальйону 4 ОМСБр «2 АК НМ ЛНР».

Він виконував обов’язки «солдата» у різних видах бою та забезпечення, облаштовував на позиціях фортифікації та брав участь у бойових діях проти підрозділів українських військових.

Його протиправну діяльність було припинено у червні 2023 року під час бойових зіткнень у Бахмутському районі.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.