На війні загинув прикарпатець Орест-Микола Василечко

У Лисецьку громаду надійшла трагічна звістка з фронту – в бою під Торецьком загинув мешканець Старого Лисця, старший солдат Національної гвардії Орест-Микола Василечко.

Орест-Микола Орестович Василечко народився 26 лютого 1999 року. Після закінчення дев’ятого класу навчався в Івано-Франківському коледжі технологій і бізнесу, потім – у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького на відділенні харчових технологій. Диплом магістра здобув у Західноукраїнському національному університеті.

Орест-Микола Василечко займався спортом, був гравцем старолисецької «Бистриці». Мав активну патріотичну позицію, тож за контрактом вступив на військову службу в Національну гвардію України. Служив старшим водієм роти вогневої підтримки 6-го батальйону спеціального призначення військової частини 3057 Національної гвардії.

21 вересня ц.р. унаслідок мінометного обстрілу позицій противником Орест-Микола Василечко отримав поранення, несумісне з життям, у районі населеного пункту Торецьк Бахмутського району Донецької області, будучи вірним військовій присязі, виявивши стійкість і мужність у бою за суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

У загиблого воїна залишилися батьки – Оксана Миколаївна та Орест Володимирович, брат Тарас, який служить у Національній гвардії.

«Вічна пам'ять Героєві, який віддав своє життя за незалежність України, до останнього подиху захищав український народ від московського агресора!», - повідомили у Лисецькій громаді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.