На Калущині визначили лауреатів педагогічної премії

24 вересня під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш відбулося засідання комісії для визначення лавреатів премії імені Костянтини Малицької. Про це повідомили у Калуській міській раді.

Цьогоріч закладами освіти було подано кандидатів у двох номінаціях: «Лавреат-педагог закладу загальної середньої освіти»; «Лавреат-керівник (управлінець) закладу (установи) освіти. У інших - «Лавреат-педагог закладу дошкільної освіти» та «Лавреат-педагог закладу позашкільної освіти» - заяв не надходило.

Після представлення кандидатур, обговорення та голосування членами комісії, прийнято відповідне рішення.

Переможцем у номінації «Лавреат-керівник (управлінець) закладу(установи) освіти» визнано Мирослава Кусеня, директора Калуського ліцею №5. Педагог працює в сфері освіти понад 16 років. З них 8 очолює заклад. Високий рівень управлінської культури директора характеризується застосуванням демократичного стилю керівництва, створеним у колективі сприятливим соціально-психологічним кліматом, колегіальним підходом до управління закладом із використанням сучасних технологій формування стратегії розвитку ліцею. Вагомими є здобутки учнів ліцею №5 в олімпіадах, конкурсах різних рівнів. Зокрема у 2024 році двоє школярів здобули дипломи 1 ступеня на заключному ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформатики (Юрій Псюк) та інформаційних технологій (Захар Амброзяк) та стали стипендіатами Президента України. Випускник ліцею Дмитро Шеркунов отримав найвищий результат при складанні національного мультипредметного тесту (200 балів) з історії України. У закладі реалізовуються цікаві ініціативи, які спрямовані на удосконалення освітнього процесу, покращенню навчання та виховання дітей. Активно долучається колектив й до волонтерської діяльності, підтримки ЗСУ.

Учителька курсу основ християнської етики Калуського ліцею №7 Інна Бусел визнана переможницею у номінації «Лавреат-педагог закладу загальної середньої освіти». Інна Олександрівна є фахівцем високого рівня професійної майстерності. Володіє поглибленими знаннями з навчального предмета, бере участь в апробації нових методик і технологій моделювання змісту навчання відповідно до обов 'язкових результатів навчання учнів. Надзвичайно результативно організовує діяльність з обдарованими дітьми. ЇЇ вихованці — щорічні переможці олімпіад, мистецьких змагань різних рівнів. Інна Олександрівна постійно удосконалює педагогічну майстерність, беручи участь у фахових конкурсах. Учитель має напрацювання, які розміщені в науково- методичному віснику «Джерела». З ініціативи педагога у 2013 р. реалізовано проєкт «Шкільна капличка», із 2016 р. в закладі функціонує волонтерський загін «Небо милосердя». Інна Олександрівна є катехитом Церкви Святого Димитрія Солунського (село Слобідка) тa понад I5 років регентом цієї церкви. Також катехизує в Церкві Святих Володимира та Ольги УГКЦ. 11 її випускників є священноспужителями різних церков.

Варто відзначити, що розмір премії цьогоріч збільшено і становить 10 тис. гривень.

Нагородження переможців та кандидатів у лавреати премії імені Костянтини Малицької відбудеться під час заходів до Дня працівників освіти України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.