В Івано-Франківську відкрили анотаційну дошку захисниці Мар’яні Тряско

24 вересня на фасаді Івано-Франківський медичний фаховий коледж відкрили та освятили анотаційну дошку на честь Мар’яни Тряско, бойової медикині 102-ї окремої бригади Сил територіальної оборони імені Дмитра Вітовського. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

Мар’яна, яка останні 14 років жила в Італії, добровільно повернулася до України, щоб стати на її захист у найважчі часи. Вона приєдналася до лав захисників 3 квітня 2022 року і служила на Запорізькому напрямку, де отримала лагідне прізвисько "Квіточка", відома серед побратимів як "сталева квіточка". Вона була дуже світлою людиною, відданою своїй присязі та справі. Оперативно надавала допомогу побратимам і завжди залишалася стійкою навіть у найскладніших ситуаціях.

Загинула Мар’яна 24 вересня 2022 року поблизу Гуляйполя внаслідок артилерійського обстрілу. Лікарі два дні боролися за її життя, але, на жаль, не змогли врятувати.

За відвагу і самовідданість Захисниця була нагороджена почесним нагрудним знаком командира 102-ї бригади "За бойову звитягу" (посмертно).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.