Прикарпатець, який зарізав товариша по чарці, отримав 7 років ув’язнення

Болехівський міський суд виніс вирок чоловікові, який під час застілля зарізав товариша по чарці.

Убивство сталось у ніч з 09 січня 2024 року на 10 січня 2024 року за місцем проживання обвинуваченого у його будинку. Між ним та потерпілим, в ході розлиття спиртних напоїв, на побутовому ґрунті виникла словесна суперечка, яка переросла у сварку, образи та зневажливе ставлення один до одного.

Обвинувачений умисно наніс потерпілому множинні удари лезом ножа в ділянку грудної клітки та живота де знаходяться життєво-важливі органами, від яких останній помер.

Обвинувачений вину у вчиненому визнав повністю, не оспорював фактичні обставини справи, підтвердив, що дійсно наніс удари ножем потерпілому; визнає, що скоїв тяжкий злочин і розкаюється у вчиненому, попросив вибачення у матері загиблого. Також підтвердив факт зберігання 31 патрону без передбаченого законом дозволу. Проте, не зміг детально пояснити обставини вчинення злочинів, зіславшись, що не пам'ятає, так як перебував у нетверезому стані.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив йому покарання сім років позбавлення волі.

До вступу вироку в законну силу раніше обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою - залишити без змін. Строк відбування покарання рахуватимуть з моменту його фактичного затримання - з 12 січня 2024 року.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.