Відбулась сесія Івано-Франківської облради

20 вересня 2024 року, відбулася 33-я сесія обласної ради восьмого демократичного скликання.

Перед початком роботи голова обласної ради Олександр Сич зі своїм першим заступником Василем Гладієм і заступником Миколою Палійчуком вручили прикарпатцям обласні нагороди.

Опісля депутати затвердили порядок денний, до якого, за рекомендацією президії обласної ради, включили 42 питання. Їх розгляд депутатський корпус розпочав зі звернень обласної ради до вищого керівництва держави. Вони стосувалися присвоєння звання Герой України Ірині Фаріон (посмертно), дотримання норм Конституції України при формуванні місцевих бюджетів на 2025 рік, критичного стану енергетичної інфраструктури, забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування та реабілітації.

Відповідно до плану роботи обласної ради департамент фінансів обласної державної адміністрації представив депутатському корпусу інформацію про виконання обласного бюджету за І півріччя 2024 року, департамент соціальної політики облдержадміністрації поінформував про організацію надання соціальних послуг, а департамент освіти і науки ОДА – про підготовку робітничих кадрів закладами професійної (професійно-технічної) освіти Івано-Франківської області для відновлення інфраструктури у післявоєнний період.

В свою чергу керівники Івано-Франківської обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області представили інформацію про результати діяльності відповідних органів та структурних підрозділів за І півріччя 2024 року.

Також звіт про свою роботу колегам-депутатам запропонували постійні комісії обласної ради з питань захисту прав учасників та ветеранів АТО/ООС та їхніх сімей і з питань екології, раціонального природокористування та розвиту туризму.

Окрім цього, були прийняті рішення, якими передбачено внесення змін до комплексної цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Івано-Франківської області на 2022-2025 роки, а ще затвердження двох нових програм. Йдеться про обласну комплексну програму залучення наукового потенціалу національних університетів Прикарпаття до соціально-економічного розвитку краю на 2024-2027 роки та Програму підвищення рівня кібербезпеки сегментів інформаційно-комунікаційної системи Головного управління Державної казначейської служби в Івано-Франківській області під час казначейського обслуговування коштів обласного бюджету на 2024 рік. Водночас було схвалено низку рішень, які регулюють кадрові, земельні та майнові відносини.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.