АМКУ виявив змову між учасниками під час закупівлі продуктів у Вигоді

19 вересня 2024 року адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення про наявність змови між ФОП Халізов В. В. та ФОП Кіс В. А. під час їх участі у торгах на закупівлі продуктів харчування, проведених відділом освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради.

«Відділення під час розгляду справи довело, що зазначені суб’єкти господарювання під час підготовки та участі в торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ визнала дії ФОП Халізова В.В. та ФОП Кіс В.А. порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів. ФОП Халізов В.В. оштрафований на 136 000 грн, а ФОП Кіс В.А. - на 152 000 гривень», - повідомили у Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Нагадаємо, що згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.