АМКУ виявив змову між учасникам торгів на вивезення сміття

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 19 вересня 2024 року прийняла рішення про наявність змови між ТОВ «Еко-Прикарпаття» та ФОП Радкевичем М.О. під час участі в торгах на закупівлю «Утилізація сміття та поводження зі сміттям (надання послуг щодо вивезення та утилізації твердих побутових відходів)».

Закупівля проводилась КП «Селищне комунальне підприємство» в Івано-Франківській області у 2021 році, загальною очікуваною вартістю 800 000 грн.

«Відділення під час розгляду справи довело, що ТОВ «Еко-Прикарпаття» та ФОП Радкевич М.О. під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. У зв’язку з виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ оштрафувала ТОВ «Еко-Прикарпаття» та ФОП Радкевича М.О. на 68 000 гривень (кожного) за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів», - повідомили в Західному міжобласному територіальному відділенні АМКУ.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.