В Івано-Франківську засудили двох бойовиків, які воювали проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вироки уродженцям Луганська та Донецька, які воювали проти України.

Уродженець Луганська у лютому 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, а саме, вступив до складу нзф т. зв. «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «лнр». Зокрема, брав участь у військових навчаннях, займався обладнанням вогневих позицій на різних ділянках фронту, а саме в населених пунктах: Алчевськ, Кремінна, Новолуганське, Кліщіївка, чергував на них та брав активну участь в бойових діях проти ЗС України.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчинених ним злочинів. Заявив, що брав участь в спорудженні фортифікаційних споруд. 25.09.2023 року під час несення бойового завдання в селі Кліщіївка Бахмутської міської ради Бахмутського району Донецької області обвинувачений був взятий в полон військовослужбовцями Збройних Сил України. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, вказав, що шкодує за свій вчинок, просив суд суворо його не карати.

Уродженець Донецька у квітні 2017 року добровільно вступив до терористичної організації «ДНР» т. зв. батальйону спеціального призначення «Пятнашка» з метою безпосередньої участі в її протиправній діяльності щодо дестабілізації суспільно-політичної обстановки та втрати авторитету органів державної влади України. У період з 24.02.2022 по 04.06.2023 продовжив свою діяльність у складі нзф т. зв. «оперативного боевого тактического формирования «Каскад» внутренних войск мвд днр» в районі м. Донецька.

Злочинну діяльність припинено 05.06.2023 військовослужбовцями Збройних Сил України неподалік н.п. Велика Новосілка Волноваського району Донецької області шляхом взяття в полон.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованих злочинів. Додатково зазначив, що на даний момент переосмислив своє ставлення до збройної агресії Російської Федерації проти України та вважає її неправомірною.

Суд визнав винуватими обох обвинувачених і призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.