Судитимуть прикарпатців, які виготовляли та збували великі партії наркотиків

Cлідчими слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області завершено досудове розслідування з направленням до суду обвинувального акту щодо oрганізованої злочинної групи, в яку входили мешканці Калуша та Івано-Франківська.

Нагадаємо, що організував нарковиробництво 35-річний чоловік, раніше судимий за наркозлочини, а виготовляв у лабораторії амфетамін його співорганізатор - 26-річний лаборант. Ще троє фігурантів виготовляли прекурсори та фасували психотропні речовини для подальшого збуту. Виготовляли амфетамін в облаштованих нарколабораторіях. Нарковиробництво охороняли за допомогою квадрокоптерів із системою відеоспостереження.

«Надалі, наркоділки розкладали на території області так звані мастерклади - закладки в особливо великих розмірах. Щомісяця фігуранти виробляли та збували понад 20 кілограмів психотропних речовин. У ході слідчих дій поліцейські спільно з оперативниками СБУ в Івано-Франківській області ліквідували дві нарколабораторії. Правоохоронці провели понад 35 обшуків за місцями проживання, в транспортних засобах та гаражних приміщеннях. Там вилучили п’ять кілограмів амфетаміну, комп’ютерну техніку, банківські картки, 300 тисяч гривень, обладнання для виробництва та фасування заборонених речовин, п’ять транспортних засобів», - повідомили у поліції.

За клопотанням слідчих судом накладено арешти на майно підозрюваних, з метою забезпечення, збереження речових доказів та можливої конфіскації майна на суму майже 11 мільйонів гривень.

Усіх чотирьох фігурантів було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, судом було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.