В Івано-Франківську засудили бойовика, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок громадянину України, жителю Донеччини, який вчинив державну зраду та перейшов на бік ворога.

У лютому 2022 року обвинувачений у м.Макіївці склав військову присягу та вступив на військову службу до незаконного збройного формування і був призначений на посаду стрільця, після чого йому присвоєно військове звання рядового та надано позивний «КВ1», забезпечено камуфльованою формою одягу з розпізнавальними знаками у вигляді шевронів, вогнепальною зброєю АК-74 та бойовими набоями до неї, тобто свідомо перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту, в умовах воєнного стану.

В період з січня 2023 року до серпня 2023 року (точний час і дату не встановлено), перебуваючи поблизу м. Мар`їнка Покровського району Донецької області, здійснював підривну діяльність проти України, приймав участь у бойових діях проти підрозділів ЗС України та інших військових формувань.

Злочинну діяльність припинено 09.08.2023 року військовослужбовцями Збройних Сил України поблизу м. Красногорівки Мар`їнської міської територіальної громади Покровського району Донецької області шляхом взяття в полон.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що проживаючи в Донецькій області на тимчасово окупованій території, був мобілізований до збройних сил Російської Федерації, а саме до складу збройного формування 5 окремої мотострілецької бригади на території Донецької області на посаду «стрільця». Перебуваючи у вказаному формуванні, виконував різні завдання, зокрема, брав участь у стрілецьких боях, забезпечував безпеку контрольних пропускних пунктів, та 09.08.2023 року поблизу потрапив у полон.

Суд визнав його винуватим та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п`ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.